lørdag, oktober 27, 2007

Julekort med Angelinahjerte og omvendt applikasjon

Jeg prøver herved å publisere et gratismønster, designet av meg. Selve bildet får sikkert feil størrelse, men kortet skal være str 4" x 6", gå ut fra det, og evt tegne ditt eget hjerte.

Du trenger:

(Alle deler er i str 5” x 7”)
Sort bomullstoff til omvendt applikasjon.
Rødt bakgrunnstoff (skinner gjennom Angelinaen)
Syntetisk bordvatt
Stabilisator (Sulky Super Strong), evt et fast bomullstoff
Vlisofix, 2 biter
Baksidestoff, lys farge hvis du skal skrive på kortet.
Dessuten trenger du Angelina, gjerne gullfarget, evt forskjellige farger.
Bakepapir

*************************

Hjertet tegnes av etter bildet av selve kortet. Speilvend det, og tegn det opp på Vlisofix. Stryk på sort stoff. Klipp bort hjertet, obs, husk at du skal bruke det som er igjen rundt selve hjertet.

Ikke riv bort Vlisofix-papiret bak på det sorte stoffet, og plasser det på strykebrettet, med stoffsiden opp. Legg bakepapir over, slik at du kan se det bortklippete hjertet gjennom papiret. Legg utover et tynt lag med Angelina, se til at Angelinaen kommer rikelig utenfor hjertet (som viser gjennom bakepapiret) på alle sider. Dekk med bakepapir, og stryk forsiktig i få sekunder, strykejernet på silke / ull. Trekk bort papiret og se om Angelinafibrene har smeltet sammen til et nonwoven stykke. Det skal ikke være noen løse fibre.

OBS, ved for langvarig stryking / for sterk varme, forsvinner glansen og fargen i Angelinaen.

Plasser bakgrunnstoffet på strykebrettet, Angelina oppå, og det sorte stoffet på toppen. Se til at Angelinaen fyller ut hele hjertet, evt flytt litt på Angelina-stykket. Stryk fast det sorte stoffet, men pass på å ikke stryke på Angelinaen. Du kan velge å legge et lag med sort tyll under det sorte stoffet, slik at det dekker Angelina-hjertet.

Legg stabilisator (evt fast bomullstoff) på bordet, bordvatt oppå, og til slutt toppen med Angelina-hjertet. Fest med noen nåler, og sy to-tre sømmer med stoppefoten rundt hjertet, helt ytterst langs kanten på det sorte stoffet (omvendt applikasjon). Quilt på selve hjertet, bruk gjerne sort tråd. Se bilde for forslag. Det quiltes også tett utenfor hjertet.

OBS, hvis du skal bruke lyst baksidestoff, bør undertråden være lys, slik at den ikke skinner gjennom stoffet.
All søm inne på kortet må være ferdig før baksiden kommer på.
Stryk vlisofix på baksidestoffet, dette strykes så fast på baksiden av kortet.
Renskjær til 4” x 6”, eller ønsket størrelse. Sy tett og bred siksak rundt hele kortet, evt to ganger. Jeg har sydd en enkel rettsøm med gulltråd rett innenfor siksaksømmen, rundt hele kortet. Evt sy flere ganger hvis du ønsker at den skal vise bedre

Evt pynt kortet med perler, la tråden gå inni vatten, slik at ikke sømmen viser hverken på fremsiden eller baksiden.

Hvis du heller ønsker å bruke papp bakpå kortet, kan du i stedenfor å bruke Vlisofix og baksidestoff, lime papp på (vanlig limstift), for så å sy med bred og tett siksak rundt (obs, ikke så tett at pappen blir altfor perforert).

Schmetz Microtex Sharp needle er å anbefale, fordi de lager så små hull i pappen.


Dette mønsteret er laget til fritt bruk, og er ikke lovlig brukt i ervervs øyemed.

Med ønsker om en kreativ førjulstid.
Hilsen Bente Nysæther Malm


Etiketter: